Finnerup A/S solgt på 5 måneder

Finnerup A/S solgt på 5 måneder

Vi forbereder altid vores sælgere på, at en salgsproces godt kan være en mentalt hård rejse. Jo bedre vi forbereder sælger - jo større sandsynlighed for, at processen bliver en god oplevelse.

Og en god oplevelse - det var præcis hvad Familien Finnerup fik ved salget af familievirksomheden igennem 75 år.

Finnerup A/S producerer bil-indretning og er en af de virksomheder der “får togene til at køre om natten” - uden at gøre det store væsen af sig og uden at modtage gazellepriser år efter år. Finnerup A/S er en af de mange helt fantastiske små danske produktionsvirksomheder, der år efter år leverer gode og stabile resultater og skaber/bevarer danske arbejdspladser.

Den 6. oktober 2020 mødte vi Familien Finnerup for første gang. Ugen efter indgik vi aftale om at sælge livsværket. Mandag den 15. marts 2021 blev salget af virksomheden gennemført ved en closing i Holbæk. Salgsprocessen tog dermed kun ca. fem måneder og undervejs nåede vi hos Faqtum M&A, at tale med hele 45 potentielle købere.

En af forklaringerne på den korte og effektive proces var et godt og effektivt samarbejde mellem Revisor, Advokat og Mægler. I dette tilfælde PwC, Advodan og Faqtum M&A. Tak for tilliden til Familien Finnerup og tak for det gode samarbejde til både PwC og Advodan.

Familien beskriver herunder deres oplevelse af salgsforløbet. Vi kan sagtens leve med, at turen ikke blev så krævende som de havde forventet. Rita Finnerup fik iøvrigt - i forbindelse med closing - strøget “champagne-sabling” fra hendes bucket-list. Det kan du læse mere om her.

“At sætte vores familievirksomhed til salg var en stor beslutning. Vi havde gode samtaler med vores revisor PwC omkring hvordan forløbet ville være og hvad vi skulle forvente. PwC anbefalede at vi tog fat i Kenneth Birkholm fra Faqtum M&A.

Første møde med Faqtum var den 6. oktober 2020. Kenneth satte os grundigt ind i, hvordan en salgsproces ville forløbe. Vi blev advaret om, at der ventede os en tidskrævende og mentalt hård proces. På trods heraf indgik vi kort efter en salgsaftale og Faqtum gik i gang med salgsprocessen.

Undervejs i forløbet har vi været i tæt dialog med Kenneth og Annika fra Faqtum. Vi er blevet løbende opdateret og vi har mødt flere hold potentielle købere. Til sidst kunne vi - med både hjerte og hjerne – vælge den helt rette køber, at overdrage vores livsværk til.

I mandags den 15. marts 2021 blev salget gennemført. Processen tog fem måneder og vi er mest overraskede over hvor lidt vi egentlig har mærket til forløbet. Det tilskriver vi at vi blev godt forberedt af både PwC og af Faqtum M&A.

— Rita, Hanne & Klaus Finnerup