Interglas A/S - en vækstvirksomhed der leder efter ny (med)ejer

Interglas A/S - en vækstvirksomhed der leder efter ny (med)ejer

Man må da kunne gøre det samme i glasbranchen som i VVS-branchen… Etablere en velfungerende Internet-butik og sælge direkte til slutbrugerne”.

Der er ingen tvivl om, at Lars Andersen lod sig inspirere af blandt andre Billig-VVS, da han i 2006 tænkte de første tanker omkring onlinesalg af glas direkte til kunderne.

Lars vidste godt at markedet for salg af glas var markant mindre end markedet for salg af VVS artikler. Men alene det danske marked var på over en milliard  kroner om året og der var ingen direkte konkurrenter. Endnu havde ingen knækket nøden med tilpasning og levering af det skrøbelige glas direkte til slutbrugerne.

I 2012 blev Interglas ApS etableret og selskabet har vækstet omsætningen og antallet af kunder hvert eneste år siden. I 2022 ryger der dagligt tæt ved 100 ordrer igennem Interglas butikken. Omsætningen nærmer sig DKK 40 millioner og hver dag er 11 specialindrettede varevogne i gang med leveringer. Alle dele af Danmark bliver serviceret og ugentlig sendes også biler til Sverige og Norge.

Produkterne er alle typer af glas, det er plexiglas og akryl og det er alt tænkeligt (og nogen gange også utænkeligt) tilbehør og hjælpemidler. På hjemmesiden kan du bestille glas efter egne mål og både bestillingen, leveringen og den medfølgende service scorer topkarakterer fra kunderne.

HVOR KAN VI OPTIMERE?

På Lars bord ligger en blok med stregtegninger og notater. Det meste af væggen er dækket af et whiteboard hvorpå proces-diagrammer løbende diskuteres og opdateres. Konstant tænker Lars på hvordan kundeoplevelsen kan blive endnu bedre, hvordan der kan optimeres og hvordan systemer og integration kan gøre processen endnu skarpere.

Lars har 26 dygtige kollegaer der alle spiller en vigtig rolle når hverdagen skal fungere. Den ultimativt vigtigste medarbejder hedder LH. LH har endnu aldrig haft en sygedag og er i gang 24 timer i døgnet alle ugens dage. LH står for “Lille Hjælper” - og er det meget lidt kommercielle navn på Interglas egenudviklede IT-system.

Det er “Lille Hjælper” der håndterer langt de fleste processer i Interglas. Når kunden bestiller er det i dialog med LH, det er LH der kontrollerer om den bestilte vare er på lager - enten på eget lager eller hos leverandøren, det er LH der bestiller varen hos producenten og det er LH der sikrer al kommunikation med kunden. LH sender instruks til robotten der finder den rigtige akrylplade og LH sikrer samtidig, at laserskæreren producerer efter de rette mål. LH instruerer også løbende sine menneskelige kollegaer og sikrer opfølgning på alle løse ender.

HVORFOR NYE (MED)EJERE?

Lars sprudler stadig med ideer og en ambition om yderligere ekspansion, vækst og forbedring. Lars har etableret og drevet virksomheden fra start til nu hvor organisationen kan danne to fodboldhold (med udskiftere). Lars tror at potentialet er langt større og vil gerne være med på den fortsatte rejse. Men Interglas behøver og fortjener en medejer med andre og større erfaringer end dem Lars selv besidder.

Interglas ApS styrer mod en omsætning på MDKK 40+ i 2022 og mod et EBITDA på MDKK 2,0-2,5. Det kan Lars med rette være stolt af. Men stolt er ikke det samme som tilfreds… Slet ikke når potentialet er langt større og slet ikke når Lars, medarbejderne og Lille Hjælper er klar til langt mere.

Vil du høre mere om Interglas ApS - eller ønsker du at opleve virksomheden - så kontakt Senior Rådgiver Kenneth Birkholm på 40 95 93 93 eller via mail på kb@faqtumma.dk. Du kan også starte med at besøge Interglas hjemmeside her.