Nye virksomheder til salg - marts 2023

Nye virksomheder til salg - marts 2023

Hos Faqtum M&A har vi i løbet af de seneste måneder fået mandat til at rådgive omkring yderligere syv virksomhedssalg. Markedsføringen er allerede påbegyndt for tre af virksomhederne, mens den vil starte i løbet af de kommende uger de øvrige virksomheder. Du kan læse mere om de syv virksomheder herunder.

Den første virksomhed udvikler og sælger softwareløsninger til kommuner. Virksomheden er stiftet i 2009 og har over 30 kommuner som kunder.

De seneste fem år har virksomheden haft en gennemsnitlig årlig vækst på 16%. I det seneste regnskabsår havde virksomheden en omsætning på DKK 6 mio. og en EBITDA på ca. DKK 2 mio. Mere end 80% af omsætningen er baseret på abonnementer.

Den anden virksomhed er markedsledende internationalt indenfor sin niche af løsninger til medicinsk diagnostik. Virksomhedens produkter er godkendt i mere end 40 lande, og der arbejdes for tiden på en betydelig ekspansion i Afrika. Virksomheden sælger sine produkter online samt gennem distributører. Omsætningen var det seneste regnskabsår på DKK 26 mio., og virksomheden havde en EBITDA på DKK 10 mio.

Den tredje virksomhed er i færd med at udvikle en ny løsning til diagnosticering af en række sygdomme, herunder cøliaki. Virksomheden har lang erfaring inden for salg af produkter til diagnostik, men ønsker at finde en minoritetsinvestor og partner der vil være med til at opbygge en virksomhed der kan kommercialisere den nye løsning.

Virksomheden forventer at opnå FDA- og EU-godkendelser af deres nye løsning i 2024, for derefter at lancere et testprodukt i USA og Europa i slutningen af ​​2025. I 2027 forventer virksomheden en omsætning på DKK 27 mio. og i 2032 forventes en omsætning på over DKK 100 mio.  

Den fjerde virksomhed er leverandør til bygge- og anlægsopgaver for primært store erhvervskunder på Sjælland. De leverer typisk til renoveringsopgaver og er projektbaserede. Virksomheden, der er ISO-certificeret, er veletableret, har eksisteret i over 20 år og beskæftiger knapt 50 personer.

Virksomheden havde det seneste regnskabsår en samlet omsætning på ca. DKK 50 mio. og en EBITDA på ca. DKK 7 mio. Det er muligt at købe hele virksomheden eller blot deres aktiver, som har en nypris på over DKK 150 mio.

Den femte virksomhed er blandt Danmarks største kosmetiske hudlægeklinikker med mange års erfaringer i kosmetiske behandlinger. Virksomheden har pt. 3 klinikker, der udfører højkvalitetsbehandlinger af de absolut mest erfarne og dygtige kosmetiske hudlæger, sygeplejersker og kosmetiske behandlere.

I de seneste 3 år i træk har de vundet internationale priser for deres høje kvalitet af behandlinger og præsteret markedets højeste kundetilfredshed. Virksomheden havde i 2022 en omsætning på mere end DKK 15 mio. og et EBITDA på ca. DKK 2 mio. I 2023 forventes en omsætningsstigning på 10% mens EBITDA forventes at stige til DKK 3,4 mio.

Det vurderes, at virksomheden ud fra den rette kombination af professionalisering og strategiske tiltag er klar til at blive løftet til ”next level”.

Den sjette virksomhed forhandler og udvikler højkvalitetsprodukter indenfor sikkerhedsbelysning og eksplosionsbeskyttet materiel. Deres produktprogram placerer dem som en af Danmarks største specialister i sikkerhedsbelysning og eksplosionsbeskyttet materiel.

Virksomheden havde en omsætning i sidste regnskabsår på DKK 29 mio. og et EBITDA på ca. DKK 500 tusind. I 2023 forventes en omsætning i niveauet DKK 33 mio. og et EBITDA i niveauet DKK 1,4 mio.

Virksomheden har gode muligheder for organisk vækst på et attraktivt internationalt marked, og de står med et stort potentiale med den nuværende udvikling i forsyningssektoren, samtidig vurderes det at der kan optimeres væsentligt på omkostningsstrukturen.

Den syvende virksomhed er en konsulentvirksomhed der hjælper virksomheder med deres udenlandske nyansættelser i Danmark.

Virksomheden har stor erfaring i alle former for løsninger indenfor immigrations- og flyttetjenester. Kundesegmentet er bl.a. store erhvervsvirksomheder indenfor infrastruktur, bilindustri og IT, økonomi, forsikring og revision. Certificeret med EuRA Global Quality Seal Plus og opretholder mindst 95% kundetilfredshed.

Virksomheden er i en sund udvikling, med høj vækst. Omsætningen i seneste regnskabsår var DKK 26 mio. og EBITDA var DKK 7,0 mio. I 2023 forventes en omsætning i niveauet DKK 27 mio. og et EBITDA på ca. DKK 8,2 mio.

Udover de syv ovennævnte virksomheder, har vi en række andre interessante virksomheder til salg – se vores aktuelle salgsliste her. Hvis du ønsker at høre mere om nogle af disse virksomheder, så kontakt os endelig.