Softwareselskabet Schilling A/S solgt til global IT-koncern

Softwareselskabet Schilling A/S solgt til global IT-koncern

I marts 2021 stod ejerne af softwareselskabet Schilling A/S med flere attraktive købere til deres familievirksomhed. Deres advokatfirma, Moalem Weitemeyer, havde været behjælpelig med at indlede salgsprocessen og nu var tiden kommet til at modtage og forhandle bud.

Schilling A/S er en softwarevirksomhed med speciale i forlagsbranchen som hjælper deres kunder i alle dele af forlagsprocessen. Deres kunder består af udgivere af lyd, digitalt og trykt indhold og er spredt udover Europa, især i Norden, hvor de er markedsleder. Schilling A/S hjælper med alt fra kontrakter og royalties, til digital transformation og abonnentmenter. Virksomheden blev etableret i 1971 af Poul Schilling og er i dag en veletableret virksomhed med en stabil årlig omsætning på ca. MDKK 30,0.

For at opnå de bedst mulige kommercielle vilkår for salget, anbefalede selskabets advokat, at Sælger kontaktede Faqtum M&A. I løbet af Q2 bistod Faqtum M&A med normalisering af resultatopgørelse og balance, værdiansættelse af virksomheden og anskueliggørelse af købernes potentielle synergi samt støtte i de kommercielle forhandlinger. Den 1. juli 2021 blev transaktionen gennemført.

Køberen blev Total Specific Solutions (TSS) der er en førende europæisk udbyder af IT forretningsløsninger. TSS består af uafhængige porteføljevirksomheder, der leverer produkter og serviceydelser til deres respektive vertikale markedssegmenter. TSS er en del af Topicus.com Inc, som er noteret på Canadian TSX Venture Exchange.

Schilling A/S vil, ligesom de andre selskaber i TSS’s portefølje, forsætte med at blive drevet uafhængigt af de øvrige porteføljeselskaber. Samtidig vil TSS assistere Schilling med sin erfaring og viden for at understøtte fremtidig vækst.

Faqtum M&A har varetaget rollen som vores kommercielle rådgivere i forbindelse med salget af Schilling A/S. De har sammen med vores advokat været med til at sikre, at vi opnåede en tilfredsstillende aftale og samtidig givet os en vigtig tryghed igennem forhandlingerne med den globale børsnoterede amerikanske IT-virksomhed TSS, der er særdeles erfarne inden for virksomhedsopkøb. Faqtum M&A får vores varmeste anbefalinger.

Jesper Schilling, delejer af Schilling A/S

Der er for tiden stor efterspørgsel efter softwarevirksomheder, hvilket kan ses på den store aktivitet indenfor køb og salg af softwareselskaber. De seneste 12 måneder er der således 34 danske softwarevirksomheder i SMV-segmentet* der blev solgt til både danske og udenlandske købere. Læs mere om M&A markedet for softwareselskaber her.

*SMV-segmentet er i denne forbindelse defineret som virksomheder med en EBITDA på MDKK 1,0-20,0. Kilde er databasen Zephyr.

Læs mere om salget af Schilling A/S her: pressemeddelelse på Schillings hjemmeside