SOS solgt til den perfekte køber

SOS solgt til den perfekte køber

Som man har kunne læse i pressen, er luxury skitøjsbrandet SOS blevet solgt til Sports Group Denmark A/S. SGD, som er i stærk vækst, forventer at deres omsætning stiger med ca. 30% i år og derved når op på DKK 800 mio. SOS forventes at være med til at sikre den fortsatte vækst for selskabet.

Faqtum M&A tog opgaven ind i en tid der var stærk påvirket af Corona og hvor skisport var noget man drømte om, men reelt var ikke-eksisterende eller i bedste fald meget begrænset.

Her så vi en branche/virksomhed som var meget påvirket af corona, med et salg af skitøj der stort set var gået i stå. Pointen er her, at hvis der i virksomheden er stærke underliggende værdier, er det fuldt muligt at opnå gode vilkår ved et salg.

Det var tilfældet for SOS, hvor Sports Group Denmark A/S forstod værdien og potentialet i brandet. Med mange års erfaring i branchen og et bredt spekter af in-house kompetencer inden for salg, eksport, indkøb, design og marketing ser Sports Group Denmark en oplagt mulighed for at styrke brandet yderligere og løfte det til nye højder.

Bjarne Jeppesen, CEO hos Sports Group Denmark udtaler til Børsen:
”Vi er glade for at kunne offentliggøre opkøbet, hvormed vi tilfører et succesfuldt, premium brand til vores portefølje. Vi ser frem til at styrke SOS og er klar til at løfte opgaven med tunge investeringer i brandet, såvel som i markederne”.

Ole Damm, SOS supplerer:
”Faqtum M&A har rådgivet og drevet processen med salget af SOS. En opgave jeg var bevidst om krævede særlig fokus. Faqtum M&A har fundet en køber og landet en aftale, der opfylder alle mine ønsker.”

CEO og partner i Faqtum M&A Henrik Hüttemeier udtaler:
”Vi har haft spændende dialoger med mere end 35 danske og udenlandske potentielle købere. Til trods for det udfordrende marked for skisportstøj, har vi fundet en køber og landet en aftale, der opfylder alle sælgers ønsker”.

Hos Faqtum M&A tør vi godt sige højt at er vi stolte over at have været rådgiver for sælger af SOS. Og vi er særligt glade for, at både sælger og køber er meget tilfredse med aftalen.  

Link til artikel i Børsen  
Link til artikel på KapitalWatch

Baggrundsinformation:
SOS – Sportswear of Sweden - det dansk-ejede globale high-end skitøjsbrand med Ole Damm i spidsen, har siden 1982 omsat passionen for skisport, funktionalitet og design til noget af de ypperste skitøj og som bliver båret på både løjperne og i bybilledet. SOS blev grundlagt i 1982 i Sverige af en gruppe skientusiaster, der havde en ambition om at udvikle verdens bedste skitøj. Den ambition har været grundstenen frem til i dag.

Sports Group Denmark er et dansk multi-brand sportstøjsfirma grundlagt i 2012. Sports Group Denmark repræsenterer mere end 25 brands – herunder både in-ternationale og egne brands, som sælges til konkurrencedygtige priser gennem 2500 kunder, primært i Skandinavien og Europa. Hovedsædet er placeret i Silkeborg, med yderligere otte afdelinger i Skandinavien, Tyskland og Kina. Sports Group Denmark udvikler deres produkter ud fra tre værdier: kvalitet, funktionalitet og design.