Ville du sige nej til Jesper Buch og DKK 15 millioner?

Ville du sige nej til Jesper Buch og DKK 15 millioner?

Løvens Hule er i gang igen - god underholdning, godt TV og særdeles lærerigt. Men burde BARONS have taget imod Jesper Buchs tilbud om DKK 15 mio. for 100% af anparterne?

Det har Faqtum M&As Kenneth Birkholm skrevet nedenstående indlæg omkring:

Der er som bekendt ingen facitliste for hvad en virksomhed kan eller skal handles til. Den rigtige pris er den som køber vil betale og sælger vil acceptere. Men hvad var det egentlig at Joachim Latocha sagde nej tak til?

De 15 mio. skulle geninvesteres i et fælles selskab hvor også Shaping New Tomorrow (SNT) indgik (måske havde Jesper Buch også slipsefirmaet AN IVY i tankerne...?).

SNT sluttede seneste regnskab 30. september 2019. Programmet blev sandsynligvis optaget før denne dato - så Jesper Buchs oplysning om SNTs nye/næste regnskab (MDKK 30-40 i resultat) refererede sandsynligvis til 2018/19 regnskabet.

"MDKK 30-40 i resultat" kan dække over flere ting. Er det EBIT, EBITDA eller resultat efter skat...? I SNTs 2017/18 regnskab er der ikke stor forskel på EBIT og EBITDA (der er ikke markante finansielle poster eller afskrivninger).

Hvis vi antager at der er tale om et EBITDA på MDKK 40 - så vil værdien (Enterprise Value) med en EBITDA-multipel på 5-6* være i omegnen af MDKK 220. Værdien af BARONS på MDKK 15 vil skulle tillægges, således den samlede værdi ville være MDKK 235. Det ville betyde at BARONS ejerne ville have en ejerandel på 6,4% af det nye fælles selskab.

Set i dette lys kan de fleste nok bedre forstå Joachim Latochas beslutning. Stor respekt for at holde hovedet koldt og takke nej til et ellers imponerende bud. Også stor respekt til Jesper Buch for den kæmpe loyalitet han viser til hans nuværende forretningspartnere. Vi andre kan så ærgre os over, at det oplagte match mellem SNT, BARONS og Jesper Buch ikke blev til noget.

Før buddet på MDKK 15 kom Jesper Buch med et "løst bud" på MDKK 6 for 100%. Disse penge kunne BARONS ejerne placere i holdingselskabet og så genoptage arbejdet hos Deloitte. Dette bud er nok mere retvisende for den aktuelle værdi af virksomheden (omsætning på MDKK 8 og et resultat (?) på MDKK 1) - men ikke en honorering af potentialet der venter forude.

Jeg lærte et nyt favorit-skjortemærke at kende. De første fire BARONS skjorter har fundet vej til skabet. CEO versionen er lang så den bliver på plads igennem en lang dag med møder, bilture etc. FOUNDER versionen er kort så den passer ud over et par jeans på en casual friday. Begge er i super kvalitet og leveringen nem og bekvem.

* En EBITDA multipel på 5-6 på SNT er et kvalificeret, forsigtigt og konservativt gæt. Der er som bekendt ikke en facitliste OG en udbudspris vil med sikkerhed være markant højere.

Læs eventuelt ovenstående indlæg på Linkedin hvor Jesper Buch, Joachim Latocha m.fl. har kommenteret. Se afsnittet af Løvernes Hule her.